Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa Romeo 166 за първа кола?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
    За твое сведение само със собственоръчната си намеса по подръжка на окачване и разбира се ходене чат-пат на стенд с едни гуми съм минавал по над 100К.

Както и да е - дупе знае 2 и 200
    Егати, искам да видя гуми, дето са минали 100к км...

Comment

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
      Егати, искам да видя гуми, дето са минали 100к км...
      Това е факт - при това не говоря за гуми с високо съдържание на износоустойчиви полимери.

Става въпрос за Goodyear aquatred търкаляни на една Лада Самара.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Голяма тема се получи за разходите, обаче сме се отклонили от основната идея на темата - сметката - да си купя кола за 2 хил плюс гражданска на разсрочено и някой др литър бензин не е съвсем точна, както го мислят повечето хора, които или са нямали коли или са имали някакви бараки, които се поддържат с лепило и малко картон. За пример днеска най-спокойно си отлетяха 250 лв за нов акумулатор и няколко дреболии )))) тя 166-цата се оказала много придирчива към тока
        Alfa 166 2.4 JTD '03 150HP Ex
        Espace 2.2 DCI '06 150HP

Comment

Първоначално публикувано от Dr Z Покажи съобщение
          ....... тя 166-цата се оказала много придирчива към тока
          Не повече от много други марки и модели. Това с акумулатора е често срещано явление скоро след покупка на автомобил.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

От скоро обикалям сервизите и аз но цените сравнение с другите автомобили са същите (до скоро подържах едно бмв 3 от 95 година) даже частите на алфата ми се струват евтини , само дано не се чупи повече ама то божа работа . Имам едно фордче за работа с което за 4 години съм навъртял 18 000 километра (взех за 400 лв леко ударено) и не съм му сменял нито маслото (долял съм 2-3 литра) нито ремъци само съм дал 50 лв един път имаше проблем със стартера и още я чакам да издаде багажа за да я дам на отпадъци

Comment

Първоначално публикувано от CaliForniCati0N Покажи съобщение
              ... (до скоро подържах едно бмв 3 от 95 година) даже частите на алфата ми се струват евтини ...
              Това абсолютно няма как да се случи.

Но както и да е.
              Идеята ми беше да покажем на колегата, че тази кола с малко пари на месец не може да се кара.
              Поне не ако искаш да я караш в идеално състояние, а не като колегата да ѝ чакаш погребението всеки ден, а то все тъй да не идва.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Мога да ви напиша разходите по 166 2.4 JTDm за една година. Колата е купена за 6500лв напълно обслужена с фактури, продадена за 6000лв след година.
                -500лв обезценяване
                -300лв за гуми
                -30лв за DRL модул
                -30лв машинка за централно (цяла брава)
                -50лв ГТП
                -220лв ГО
                -300лв данък
                Това прави 120лв на месец за ремонти,обслужване,данъци и такси.
                Няма да броя парктроник и ТВ тунер, защото това са излишни неща според мен. Километрите са 10 000.
                Нафтата ще я сметна 7л./100 км, точност +-0.5л.
                0,32лв на км до тук. Говорим за кола на 8-9 години, висок клас, с почти всички екстри и 175к.с.
                Пропуснах винетка и автомивки за 40-50лв.
                Last edited by Scrapera; d.m.y г., 00:14.
                1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Според мен каквато и кола да си вземе среден клас,парите ще са същите,пак ще даде 300лв за гуми 300лв за данък особено ако е в Пловдив и е 150к.с пак ще има 200 +/- застраховка,и ако е дизел пак ще му гори не по малко от 7-8/100км нафта.Според мен колегата трябва да се качи в такава кола да я пробва и да види дали си заслужава да си я купи и да я поддържа.Тя колата е като жената всичко е на късмет,и според мен ако те грабне от първия път всички други ще са ти някак постни пред нея(това не се отнася само за италианските автомобили).

Comment

На бензинов Голф 3 сменям свещи, кабели, капачка и палец всичко Бош за малко над 100лв. За тия пари на 166 ще смениш една от четирите бобини и то куча марка.
                    Да не си говорим врели-некипели .. Жалко е, но в момента повечето 166, които засичам по улиците са движещи се скрапове. Няма кой да им удари дори една боя. Иначе като чета форума всички 166 са в заводско състояние и това състояние се поддържа с 3 стотинки и половина на км.
                    sigpic
                    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от benzol Покажи съобщение
                      Според мен каквато и кола да си вземе среден клас,парите ще са същите,пак ще даде 300лв за гуми 300лв за данък особено ако е в Пловдив и е 150к.с пак ще има 200 +/- застраховка,и ако е дизел пак ще му гори не по малко от 7-8/100км нафта.Според мен колегата трябва да се качи в такава кола да я пробва и да види дали си заслужава да си я купи и да я поддържа.Тя колата е като жената всичко е на късмет,и според мен ако те грабне от първия път всички други ще са ти някак постни пред нея(това не се отнася само за италианските автомобили).
                      Грешка - това е кола от висок клас.
                      1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Първоначално публикувано от Tempras Покажи съобщение
                        Грешка - това е кола от висок клас.
                        Че колата е хубава - хубава, ама чак висок клас )))) Един Туарег се поддържа с доста повече )))
                        Alfa 166 2.4 JTD '03 150HP Ex
                        Espace 2.2 DCI '06 150HP

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                          На бензинов Голф 3 сменям свещи, кабели, капачка и палец всичко Бош за малко над 100лв. За тия пари на 166 ще смениш една от четирите бобини и то куча марка.
                          Да не си говорим врели-некипели .. Жалко е, но в момента повечето 166, които засичам по улиците са движещи се скрапове. Няма кой да им удари дори една боя. Иначе като чета форума всички 166 са в заводско състояние и това състояние се поддържа с 3 стотинки и половина на км.
                          Според мен алфата да се срявнява с голф3 не е много уместно,първо че не се в един клас,и второ че може да имат повече от 5 години разлика,и съответно по скъпи части за по новата кола.

Comment

Единственият ми съвет към кандидат-купувача е да си намери 166 в добро състояние и добре поддържана. Което няма как да се случи в българска автокъща.
                            А ако си намери, ще се учуди колко удобна е за каране в града (за дълъг път не коментирам, там е ясно).
                            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от Dr Z Покажи съобщение
                              Че колата е хубава - хубава, ама чак висок клас )))) Един Туарег се поддържа с доста повече )))
                              Грешиш, приятелю.
                              75,155,156,159 - среден клас
                              90,164,166 - висок клас
                              Maserati Quattropte вече e луксозен клас.
                              Зае.и туарези и други вагини, не ни касаят.

Просто се замисли, ако 166 беше среден клас, следователно, 156 - нисък клас, то тогава какво остава за 145?

Comment

Първоначално публикувано от Tempras Покажи съобщение
                                Грешиш, приятелю.
                                75,155,156,159 - среден клас
                                90,164,166 - висок клас
                                Maserati Quattropte вече e луксозен клас.
                                Зае.и туарези и други вагини, не ни касаят.

Просто се замисли, ако 166 беше среден клас, следователно, 156 - нисък клас, то тогава какво остава за 145?
                                156 е висок клас! Не е среден.
                                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Working...
                                X